Review: Het Lab Amsterdam (buitenmuur)

Vandaag beginnen we onze #boulderbazenreview serie bij het Lab in Amsterdam (@hetLabAmsterdam) 💪💪💪

Aantal boulders: dik in orde, maar pittig voor beginners 🔢

Het aantal boulders is met een aanbod van +/- 90 problemen groot en gevarieerd. De spreiding ligt tussen niveau 4 t/m 7a en de moeilijkheid ten opzichte van de gradatie ligt vrij hoog. Wij hoorden van een groepje beginnende boulderaars dat ze het niveau te hoog vonden liggen. Het Lab lijkt dan ook wat meer ingestoken te hebben op hun bestaande leden met ervaring en minder op first-timers.

Het niveau begint bij 4 en de moelijkheid ligt naar onze mening vrij hoog. Pittig voor beginners dus.

Variate & Fun factor: top 🎉

De problemen zijn creatief gezet en behoorlijk uitdagend, met veel afwisseling in dynamische vs. statische boulders. Er zijn alleen rechte muren, variërend tussen volledig verticaal tot medium overhangend. Slabs, arches en plafonds zul je hier, zoals bij de meeste buitenmuren, niet vinden.

Vernieuwing: iedere week verse boulders 🆕

Het Lab zorgt voor voldoende vernieuwing door wekelijks één van de drie wanden te resetten.

Drukte / klimtijd – waar voor je geld 🧗

Bij Het Lab kun je 2 uur boulderen voor €8,70. Met een capaciteit van max. 32 personen vormen zich nauwelijks rijen bij de boulders, dus je kunt lekker doorklimmen. Tip 👆: Reserveer op tijd! Per half uur zijn 8 spots beschikbaar en de populaire tijden zijn vaak een dag dagen van tevoren volgeboekt.

Sfeer – Heerlijk relaxed 🌴

Het publiek, dat varieert van beginners tot zeer ervaren boulderaars, is relaxed en behulpzaam. Een praatje is zo gemaakt! De muren zijn opgezet in een rechthoek waarbinnen een “binnenplein” ontstaat. Het tropisch sfeertje met het “strandje”, parasol en vuurkorf en het vriendelijke personeel maken het helemaal af!

Paar kleine minpuntjes 👉

De matten liggen soms hinderlijk in de weg van de onderste voetgrepen waardoor routes lastig te starten zijn. Verder zijn de wanden van hout en bieden daardoor geen grip. Maar dit alles mag de boulderpret zeker niet drukken!💚

Eten, drinken en faciliteiten – prima 🍺

Na het boulderen kun je chillen met een lekker biertje, een kop koffie of een goede maaltijd. Het restaurant heeft een kleine kaart met oprecht lekkere en vullende gerechten en zo’n 15 speciaalbiertjes! Standaard reserveert Het Lab na afloop een uur extra voor een hapje en een drankje.

Corona en veiligheid – in orde 🦠

Je kan gerust komen boulderen zonder te stressen over Corona. De corona-maatregelen zijn goed op orde met een aparte in-/uitdaging, voldoende wasbakken en genoeg ruimte tussen de zitplaatsen. De kleedruimtes en douches zijn gesloten dus vergeet niet je van te voren om te kleden. De toiletten zijn (gelukkig) wel beschikbaar.

Bereikbaarheid – top 🚇🚗

Het Lab is makkelijk bereikbaar, op slechts vijf minuten lopen van het metrostation Isolaterweg. Als je met de auto komt kun je die voor de deur parkeren (€0,10 p/u en in weekend gratis).

Overall oordeel: uitdagend en gezellig, top buitenmuur! 🏅

Het Lab heeft een supergoede buitenmuur opgezet waar wij van Boulderbazen graag terugkomen. Heerlijke sfeer, goede faciliteiten en het belangrijkst: veel en toffe boulders. Dikke aanrader dus!

👉 Next up: een review van de buitenmuur bij Boulderhal Energiehaven in Utrecht (@boulderhalenergiehaven)!

PS. Wist je dat je bij Boulderbazen een maand gratis boulderen kunt winnen? Volg onze Facebook-pagina en tag een bouldervriend. Onder de eerste 100 volgers verloten we een maandkaart een boulderhal naar keuze! En vooruit, óók onder de tweede en derde 100 volgers. 3x kans op een maandkaart dus! 💯💯💯

Auteur

  • Oprichter van Boulderbazen. Houdt van lange hikes door de bergen, zijn viervoeter Bono en crimpy boulders die nét een tandje te hard zijn.