Review: Energiehaven Utrecht (buitenmuur)

Boulderbazen ging op bezoek bij de buitenmuur van Energiehaven in Utrecht voor een nieuwe #boulderbazenreview 💪💪💪

Variatie & creativiteit: misschien wel de tofste boulders tot nu toe 🎉

Als één ding belangrijk is, dan zijn het natuurlijk de boulders zelf. En daarvoor zit je bij Energiehaven helemaal goed! De problemen blijken heerlijk uitdagende puzzels die duidelijk door ervaren, creatieve setters ontworpen zijn. De crux zit ‘m vaak in subtiele moves. Zo was ik samen met een redelijk ervaren vriend dik een half uur bezig om een bepaalde 6A te toppen.

Prettig voor beginnende boulderaars: ook genoeg aanbod in lagere niveaus (2-4)

Energiehaven heeft duidelijk rekening gehouden met beginnende boulderaars. En dat is bij andere buitenmuren wel eens anders: die blijken vaak toch nét iets meer gericht op gevorderden. Niet voor niets gaven twee onervaren vrienden duidelijk de voorkeur aan Energiehaven ten opzichte van eerdere buitenmuren die we bezochten.

De spreiding is groot met boulders van niveau 2 t/m 8A

Aantal boulders: vrij beperkt, maar dankzij de kwaliteit en hoge funfactor toch dik in orde 🔢

Het aantal boulders is met een aanbod van +/-45  problemen enigszins beperkt. Sommige buitenmuren die we bezochten hebben dubbel zoveel routes.

Desondanks gingen we zeer tevreden naar huis, dankzij de hoge funfactor en de kwaliteit van de wanden en grepen. Die bieden namelijk dezelfde ‘feel’ als in de binnenhal. We vermoeden dat Energiehaven deze wanden heeft opgezet met het oog op duurzaamheid, als blijvende aanvulling op de binnenhal.

Vernieuwing: iedere week verse boulders 🆕

Energiehaven zorgt wekelijks voor vernieuwing door één van de twee zones (50% van de boulders) te resetten. Ook frequente bezoekers hoeven dus niet bang te zijn voor verveling!

Drukte / prijs /  klimtijd – iets prijziger dan gemiddeld 🧗

Bij Energiehaven kun je 1,5 uur boulderen voor €11,-. Dit is iets korter en duurder dan wij gewend zijn van Amsterdamse buitenmuren, maar persoonlijk kijken wij niet op een paar eurootjes meer of minder. En zo denken de meeste bezoekers erover, gezien het feit dat vrijwel alle spots ruim van tevoren volgeboekt zijn. Op tijd reserveren is dan ook een must!

De capaciteit is gezet op 30 personen. Op 45 boulders zorgt dit voor enige rijvorming bij de boulders, zeker bij de wand die recentelijk gereset is. Té druk voelt het echter geen moment.

Typisch ‘bouldersfeertje’: vriendelijk, behulpzaam en relaxed 🌴

Eén van de redenen waarom wij bij Boulderbazen zo van deze sport houden, is het publiek dat afkomt op het boulderen. Zo ook bij Energiehaven: de sfeer is super vriendelijk en relaxed. De boulderaars zijn attent, geven elkaar de ruimte en helpen elkaar om lastige problemen op te lossen.

De omgeving van Energiehaven vinden wij ook passend bij de hal: rauw en industrieel, met een lekker terras aan het water om naderhand af te koelen. De hal zelf ziet er trouwens spectaculair uit: wij kunnen niet wachten om deze spot per 1 juli binnen te verkennen!

Eten en drinken – eenvoudige gerechten en groot assortiment bieren 🍺

Voor een culinaire hap moet je hier niet zijn: op de kleine kaart staan enkele eenvoudige gerechten zoals tosti’s, pizza en nacho’s. Comfort food dus. Bierliefhebbers kunnen daarentegen hun lol op met een brede selectie van maar liefst 35 bieren!

Corona en veiligheid – prima! 🦠

Bij Energiehaven zijn de corona-maatregelen op orde met voldoende wasbakken, belijning op de grond en genoeg ruimte tussen de zitplaatsen. De kleedruimtes en douches zijn gesloten dus vergeet niet je van te voren om te kleden. De toiletten zijn wel beschikbaar.

Bereikbaarheid – top 🚅🚗

Energiehaven is goed bereikbaar: vanaf station Leidsche Rijn is het zo’n 10 minuten lopen. De bus stopt ook om de hoek (halte Wolfgang Pauliweg). Kom je met de auto? Dan parkeer je die gratis voor de deur.

Overall oordeel: kwalitatieve boulderspot voor beginners en gevorderden 🏅

Energiehaven zet wat ons betreft de standaard wat betreft kwaliteit. De buitenmuren doen qua look en feel niets onder voor de binnenhal. En de boulders zelf zijn super creatief en uitdagend gezet: smullen! Dat daarbij rekening gehouden is met beginners en gevorderden siert deze locatie.

Persoonlijk vinden we 1,5 uur aan de korte kant, maar we snappen het besluit van Energiehaven om de klimtijd te beperken: deze locatie is enorm populair en vrijwel altijd volgeboekt. Een langere klimtijd betekent dar nog minder boulderaars terecht kunnen. Ons advies: gewoon flink doorklimmen 💪😅

Wij kijken alweer uit naar het volgende bezoek!

👉 Next up: een review van de buitenmuur bij Klimhal Amsterdam

PS. Wist je dat je bij Boulderbazen een maand gratis boulderen kunt winnen? Volg onze Facebook-pagina en tag een bouldervriend. Onder de eerste 100 volgers verloten we een maandkaart een boulderhal naar keuze! En vooruit, óók onder de tweede en derde 100 volgers. 3x kans op een maandkaart dus! 💯💯💯

Auteur

  • Oprichter van Boulderbazen. Houdt van lange hikes door de bergen, zijn viervoeter Bono en crimpy boulders die nét een tandje te hard zijn.